home Menu close
menu MENU

Theben SUL 181d kopplingsur 1-kanal dygnsprogram

Theben mekaniskt kopplingsur med dygnsprogram av hög kvalitet

• DuoFix fjäderanslutning för snabb och tillförlitlig anslutning
• Patenterad 24-timmars urtavla
• Manuell överstyrning av kopplingstider
• Dygnsprogram eller veckoprogram med gångreserv

Thebens mekaniska kopplingsur SUL finns i två olika modeller i 1-kanals utförande med dygnsprogram alternativt veckoprogram. Kopplingsuren är försedda med batteri back up på 200 h som säkerställer driften även vid strömavbrott. Batteriet är återuppladdningsbart och når full kapacitet efter 3 h nätanslutning. Växlande kontakt med en maximal belastning på 16 A vid resistiv belastning. Quarts teknik säkerställer en exakt tidsnoggranhet utan större tidsförskjutningar. Driftspänning 110 - 230 V AC, 50/60 Hz.

Snabb och enkel installation eftersom anslutningen sker med Thebens fjäderplintar DouFix som även används för hela top2 sortimentet.
I varje plint kan man ansluta två kablar vilket möjliggör överkoppling. Varje kabel kontakteras säkert via en separat fjäder så att man kan ansluta kablar med olika ledningsarea, från 0,5 mm² till 2,5 mm². I fjäderplinten är det möjligt att använda RK, FK, EK och dessutom kabel försedd med ändhylsa. Plinten är unik eftersom den är vinklad 45 grader, detta underlättar installationen avsevärt då uret är monterat på en DIN-skena. Den specialutvecklade plinten gör det även enkelt att lossa kabeln vid behov av en förändring i installationen. Kablarna frigörs enkelt genom ett tryck på den integrerade knappen på fjäderanordningen.

Patenterad 24 timmars urtavla säkerställer att dag och natt program inte förväxlas. Ett separat vred på uren visar aktuellt kopplingsläge, om uret är till- eller från- slaget. Vredet gör det även möjligt att överstyra uret om man tillfälligt vill aktivera ett normalt tidsstyrt uttag. Kopplingsuren har en separat brytare för permanent på eller av. Båda modellerna är avsedda för montering på en DIN-skena och bygger totalt 3 moduler. Kopplingsuren har en effektförbrukning på 1 VA.

SUL 181d, 1-kanals kopplingsur med dygnsprogram.
96 segment där varje segment har en kopplingstid på 15min.

Artikelnummer: 1334082
kr 437,50 kr

Lagersaldo: Lagervara

remove add

Mer information

E-nummer 1334082
Leveranstid Lagervara
IP klass IP20
Färg -utf. Grå
Leverantör egen beteckning 91510
Tillverkarens art.nr/prod-kod 1810011 - 91510
EAN nr 4003468182383
Varumärke Theben

Smidig

Letade efter ett analogt kopplingsur för de digitala jag fått prova har haft ruggigt obegripliga manualer och tyckte denna låg inom ett rimligt prisintervall. Ska sitta på skena men hade önskat att det fanns möjlighet att fästa med skruv direkt i vägg, är väl också det enda jag har att gnälla på i övrigt fungerar den bra de två veckor jag haft den nu.
 • Pris
  starstarstarstarstar_border
 • Kvalitet
  starstarstarstarstar_border
Posted 2017-06-25 by Tomas

Bra pris lätt att ställa in,men lite svårt att få dit kablarna!!

Lite problem att få dit kablarna pga att jag har splittrade kablar!!!Annars var den lätt att ställa in och funkar perfect!!!
 • Pris
  starstarstarstarstar_border
 • Kvalitet
  starstarstarstarstar_border
Posted 2016-11-03 by Ulf

Skriv din egen recension

Du recenserar: Theben SUL 181d kopplingsur 1-kanal dygnsprogram

Vilket betyg ger du denna produkt? *

Kvalitet
Pris