home Menu close
menu MENU

SEP400+VV400 Spistimer med tid och värmevakt

Spisvakt för perilexdon För perilexdon 3P+N+J (nolledare krävs ej för skyddstimerns funktion). Med Norwesco´s nyutvecklade skyddstimer för spisar kan du nu erbjuda Dina kunder en lösning som varken dominerar köksmiljön eller tar mycket plats på lagret. Eftersom skyddstimern består av två delar uppnås en större flexibilitet än hos traditionella skyddstimers. Styrenheten behöver inte placeras rakt ovanför spisen, och den smala ledning som förbinder styrenheten med anslutningsdelen tvingar inte ut spisen från sin ursprungliga plats utan får lätt plats mellan spis och omgivande inredning.
Artikelnummer: 1340088
kr 4 995,00 kr

Lagersaldo: Lagervara

remove add

Manöverenheten på SEP400+VV400 med värmevakt består av en svagströmsmatad (9V) elektronisk tidkrets med 10 fasta inkopplingstider samt ett programmeringsläge för individuell anpassning av gångtiden. Vid leverans är tidkretsen inställd på 30 min men omkoppling till något av de övriga alternativen sker enkelt genom omplacering av en ryttare under kåpan. En inbyggd LED-display med lättlästa siffror ger kontinuerligt information om återstående gångtid. Montage sker utanpåliggande mot vägg med skruv i de förborrade hålen i kapslingens botten. Vid leverans är styrenheten och anslutningsdelen elektriskt förbundna genom en fabriksmonterad och dragavlastad ledning med 2,5 meters längd.

Funktionsbeskrivning Värmevakten ( se även pdf)

Värmevakten monteras ovanför spisen och ansluts via kabel till spistimern bakom spisen. Värmevakten är ett extra tillbehör till Norwescos spistimer. Värmevakten känner av temperaturen på spisplattorna och ger signal till spistimern som bryter strömmen till spisen vid överhettning. Överhettning indikeras med den röda indikeringslampan på värmevaktens vänstra sida och med ljudlarm. Ljudindikeringen vid överhettning börjar med svag ljudsignal som efter ca 10 sekunder övergår i stark ljudsignal. Om överhettningen åtgärdas när värmevakten larmar med svag signal bryts ej strömmen till spisen. När strömmen till spisen är bruten så kommer stark ljudsignal och röd indikering ges så länge någon platta är för varm och när temperaturen sjunker under larmnivån övergår värmevakten till svag ljudsignal och när sedan temperaturen sjunkit till normal nivå tystnar värmevakten och den röda ljusindikeringen upphör. Spisen kan nu återigen aktiveras med timern. Om larm ges direkt när en kastrull tas av plattan är det ett tecken på att plattan arbetar med en onödigt hög temperatur och energiförbrukning. Plattan eller kastrullen har förmodligen skadats vid tidigare överhettning.

Mer information

E-nummer 1340088
Leveranstid Lagervara
Varumärke Norwesco

Super

Enkel, säker och med stora möjligheter till personlig anpassning
  • Kvalitet
    starstarstarstarstar
  • Pris
    starstarstarstarstar
Posted 2015-10-01 by Adam

Skriv din egen recension

Du recenserar: SEP400+VV400 Spistimer med tid och värmevakt

Vilket betyg ger du denna produkt? *

Pris
Kvalitet