home Menu close
menu MENU

Säkerhetsbox 5023 Alu 2972

 INSTALLATION AV DOWNLIGHTS I ISOLERING
Maxels Säkerhetsboxar är troligtvis de säkraste och mest ekonomiska inbyggnadsboxarna på marknaden. Aluminium är ett överlägset material. Det ger bäst fysiskt skydd, obegränsad livslängd och en formstabil installation. Och framför allt så leder det effektivt bort värmen, vilket ger avsevärt ökad livslängd på ljuskälla, armatur och eventuell transformator. Med 4–16 liters volym finns gott om utrymme att hantera värmeutvecklingen från såväl ljuskälla som transformator (gäller endast 2972). Värmen fördelas snabbt ut i materialet så att ingen del uppnår kritisk temperatur. I praktiken innebär detta rejäla besparingar för såväl material som fastighetsskötsel. Så välj det säkra före det osäkra. Bygg in långsiktig säkerhet och ekonomi med Maxel Säkerhetsbox.

 

Artikelnummer: 7465999
kr 250,25 kr

Lagersaldo: Lagervara

remove add

SÄKERHETSBOXAR 
En av de största riskerna vid installation av halogendownlights är brandfaran. Halogenlampan blir mycket varm, det rörs sig om temperaturer över 2000 grader inne i brännaren. Därför är det av största vikt att man ser till att armaturen omges av tillräckligt mycket luft för att få nödvändig kylning. 
Hur mycket varje armatur behöver i fritt utrymme anges i tillverkarens monteringsanvisning. För att säkerhetsställa att det finns tillräckligt med utrymme kring armaturen använder du lämpligtvis Maxel säkerhetsboxar.De leder bort värmen vilket ger väsentligt ökad livslängd på ljuskälla, armatur och transformator. Aluminium påverkas inte heller av ljuskällans värmeutveckling eller av UV-strålning. Säkerhetsboxar av metall rekommenderas även av Svenska Brandskyddsföreningen* och flera ledande försäkringsbolag.  

 Om användning av tranformator i boxen skall den vara värmetålig, min TA min 55grader

Mer information

E-nummer 7465999
Leveranstid Lagervara
Varumärke Maxel

Bli först med att recensera denna produkt

Skriv din egen recension

Du recenserar: Säkerhetsbox 5023 Alu 2972

Vilket betyg ger du denna produkt? *

Pris
Kvalitet