home Menu close
menu MENU

Skyddskåpa

Vi för flera olika fabrikat av infällnadsboxar för downlights-spotlights

1: SÄKERHETSBOXAR i Aluminium från Maxel Belysning En av de största riskerna vid installation av halogendownlights är brandfaran. Halogenlampan blir mycket varm, det rörs sig om temperaturer över 2000 grader inne i brännaren. Därför är det av största vikt att man ser till att armaturen omges av tillräckligt mycket luft för att få nödvändig kylning. Hur mycket varje armatur behöver i fritt utrymme anges i tillverkarens monteringsanvisning. För att säkerhetsställa att det finns tillräckligt med utrymme kring armaturen använder du lämpligtvis Maxel säkerhetsboxar.

2:Spot Guard från Electro Elco / Hide-A-Lite  Skyddskåpa för dom flesta fabrikat av godkända infällda downlights. Spot-Guard är tillverkad av glasfiberarmerad polyamidplast PA6/195°C. Plasten är självsläckande, uppfyller brandsäkerhetskraven och är återvinningsbar. Spot-Guard är testad av SP Sveriges Provnings- och Forskningsinstitut och får övertäckas med isolering.

3:Spotbox 23 (Sverigeboxen) och Mini Spot 20 från Optime AS / Hanssen AB Spotbox 23 den nya kompletta downlightsburken, 225x380x120mm, som passar mellan glespanelen, CC30.Vid montering av Spotbox 23 trycker man upp säkerhetsramen mellan glespanelen och vrider 90°. Vridningen gör att säkerhetsboxen låses fast mellan glespanelen utan skruv eller verktyg. Mot vind med fuktspärr skär man 15cm innanför säkerthetsramen och trycker burken på ovanifrån, därvid blir Spotboxen 23 en del av fuktspärren i tak.Skyddsburken Spotbox 23 är den enda som följer Elsäkerhetsverket och Boverkets regler när det gäller skydd mot damm och fukt.

Skyddskåpa

Det finns inga produkter som matchar urvalet.